Moulaya buikdans docent zaanstreek zaandamOver Moulaya:

Mijn achtergrond en opleiding:

Ik hou ervan om met vrouwen te werken. De energie tijdens een buikdansles is een echt belevenis.

Tijdens buikdansen laat je de alledaagse spanningen los en je vergeet zelfs de tijd.

De buikdansende vrouw staat in haar kracht en beleeft vreugde, die zij naar buiten toe uitstraalt.

Na een buikdansles voel je je opgeladen en blij.

Samen dansen geeft veel vreugdevolle energie.

Mijn passie voor dans zit al sinds mijn jeugd in mijn bloed, als kind danste ik altijd in mijn kamer op de muziek van mijn cassetterecorder en organiseerde ik vanaf mijn 9de jaar al dansfeestjes met mijn vriendinnetjes. Toen ik in 1989 in Duitsland begon met buikdansen voelde ik meteen, dat dit iets heel bijzonders is en dat ik hiermee verder wilde. Ik nam wekelijkse lessen en volgde vele workshops bij verschillende dansleraren en leraressen uit het binnen- en buitenland. Na mijn verhuizing naar Nederland volgde ik lessen in Amsterdam en maakte ik ook deel uit van de showgroep Al Hafla, die optrad in theaters, multiculturele podia en feesten.

Docenten

Een van mijn favoriete leraren was de Syrische Nazir, die in Wenen woont en regelmatig in Nederland workshops kwam geven. Zijn verfijnde manier, om geïsoleerd te dansen, de sierlijke hand- en armbewegingen en zijn manier van les geven vanuit improvisatie vond ik schitterend.

Workshops

Verder volgde ik workshops bij o.a. Mayoodi en Atef Abdoel uit Egypte, Farouq, Mahdy Emara, Sabouschka, Yazila en Leila ( ATS ) uit Nederland, Amaya uit USA, Momo Kadous, Hassan Khalil en Farida Fahmy uit Kairo en Yasemin Yildiz uit Turkije. Toen ik les kreeg was het al mijn wens om zelf ooit les te geven en met vrouwen onder elkaar te dansen. In 1994 begon ik met mijn eerste groepsles in een buurthuis bij Stichting Welsaen. 6 Maanden later raakte ik zwanger van mijn tweede dochter en ik gaf les tot 8 maanden, letterlijk was ik aan het buikdansen vanuit mijn centrum en de betekenis voor vruchtbaarheid kwam volledig tot uitdrukking. Het was zeker boeiend om te zien, want ik had een grote groep vrouwen die met die buikdanseres met de grote buik wilden dansen… Na de bevalling heb ik 3 maanden gepauzeerd en begon weer met les geven en mijn werkgebied verder uit te breiden. Sinds 2001 geef ik cursussen bij Fluxus in Zaandam en in Hoorn gaf ik les in de Blauwe Schuit tot 2004. In 2003 werd ik zelfstandig ondernemer. Sinds 2004 geef ik lessen bij Pier K in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Over Buikdansen:

Wat maakt BUIKDANSEN ZO BIJZONDER?!

DEZE “OERDANS” brengt de VROUW in haar KRACHT.

GEEFT ZELFVERTROUWEN.

ONTHULD je vrouwelijke schoonheid.

STERKT je rug- en buikspieren.

BRENGT je terug in Balans.

 

Buikdansen verschilt sterk met andere dansvormen, omdat je vanuit je centrum leert dansen en minder vanuit je benen. Wat buikdansen zo speciaal maakt is, dat je danst vanuit je gevoel, je leert de muziek te interpreteren en te vertalen met je lijf.

Oosterse muziek: het verschil met de westerse muziek is dat bij een oosters orkest alle instrumenten tegelijk spelen en een horizontaal concert ontstaat, waarbij niet altijd een instrument duidelijk op de voorgrond staat. Hierdoor ontstaat een bijzonder volledige belevenis, als je ernaar luistert en de keuze is aan de danser op welk instrument je wilt dansen en welk gevoel je op de voorgrond plaatst.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Meest recente berichten

Moulaya’s Buikdans Agenda

mei 2018
M D W D V Z Z
« mrt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031