Oorsprong van het Buikdansen

De oorsprong van het buikdansen is een kwestie waar al een lange tijd over gedebatteerd wordt door professionals sinds er geen duidelijk antwoord is op de vraag: ‘Waar komt het buikdansen vandaan?’ Sommige professionals, zoals antropologen, geloven dat het antwoord wellicht Egypte is, sinds er daar bewijs is gevonden in de vorm van gravures die bewegingen en afbeeldingen afschilderen die erg veel op buikdansen lijken. Anderen geloven dat buikdansen zijn oorsprong in het Midden Oosten, en zelfs Afrika, heeft. Er is namelijk genoeg bewijs beschikbaar dat dit laatste ondersteunt.

De buikdans geschiedenis in beeldDe oorsprong van buikdansen kan beter gedefinieerd en begrepen worden wanneer je het doel van buikdansen, en de mensen die dit beoefenden, beter waardeert. Veel hedendaagse culturen leefden met de aarde, en samen met de aarde. Het zijn deze samenlevingen die het buikdansen de mogelijkheid gaven om te ontstaan. Het wordt gedacht dat deze culturen buikdansen gebruikte om sensualiteit op te wekken, iets wat de hedendaagse samenleving het voorspel noemt. Tevens stimuleerde het de seksuele zintuigen. Het werd ook veelal gebruikt in heilige ceremonies, evenals initiatie rites en vruchtbaarheidsrites, sinds het een erg handig hulpmiddel was voor het creëren van spiritualiteit.

In landen als Polynesië en Afrika wijst de oorsprong van het buikdansen er niet op dat deze dans enkel voor vrouwen bedoeld was, iets wat veel mensen vandaag de dag geloven. Er is genoeg bewijs dat suggereert dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke dansers in erotische dansen deelnamen die begeleid werden door ritmes afkomstig van Afrikaanse drums.

De mensen in India namen, t.o.v. de Afrikaanse stammen die het buikdansen als een erotische dans gebruikten, de oorsprong van het buikdansen en interpreteerde dit als een soort van gebed. Het is zelfs zo dat, indien je op bezoek bent in India, het zeer zeker waard is om naar Konorak te gaan om de muur van de tempel te bekijken. Het is een Indiaas heiligdom dat terug dateert naar de 13e eeuw en waarop dansende dames in een scala van erotische houdingen zijn gegraveerd. Dit is een van de resterende overblijfselen van de tijd waarin het buikdansen echt begon te ontstaan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Meest recente berichten

Moulaya’s Buikdans Agenda

april 2018
M D W D V Z Z
« mrt    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30