Posted by on jul 9, 2016 in Seizoen 2016/2017 | 0 comments

Zaterdag 5 november 2016

Workshop Buikdansen met Rachid Alexander

Thema: Techniek en Choreografie

Tijd: 12.45 tot 15.15 uur

Plaats: Fluxus Hof van Zaenden 65 1508 XD Zaandam

In deze workshop zal Rachid je verschillende technieken en combinaties leren van de klassieke en moderne orientaalse dans.

Deze combinaties zullen dan ook in praktijk gezet worden in een choreografie.

De technieken zullen kenmerkend zijn voor Rachids  gracieuze en dynamische dansstijl.

De bijzondere elegantie, dynamiek en gratie waarmee Rachid optreedt is ongeëvenaard. Zijn sierlijke en vloeiende dansstijl is voornamelijk Egyptisch met een twist van de Libanese dansstijl. Hoewel zijn exotische caribisch achtergrond ook in zijn dans te bewonderen is, behoudt hij de traditionele en klassieke oriëntaalse stijl.

Rachid Alexander is geboren op Curaçao en opgeleid tot oriëntaals buikdanser. Als klein jongen werd hij al door de intrigerende kunst van de oriëntaalse dans geïnspireerd. Met name tijdens een bezoek aan de Fata Morgana in de Efteling in Nederland. Teruggekeerd op Curacao besloot hij deze kunst te leren. Rachid ging in training en kreeg privé lessen van Zareef al Noor, waarna hij later bij de MEDE (Middle Easter Dance Exchange) in de Verenigde Staten verschillende workshops en lessen van bekende leraren en dansmeesters heeft gevolgd. Nu hij weer in Nederland woont is Rachid een van de meest geboekte professionele internationale buikdansers van Europa. Rachid heeft over heel Europa, in de Verenigde Staten, Azië, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied opgetreden tijdens dansfestivals, theatervoorstellingen, exposities, culturele evenementen, gala’s en bedrijfsfeesten. Met zijn dynamische passie onthult Rachid de schoonheid van de oriëntaalse dans op Midden-Oosterse ritmes!

Programma:
1. Buikdanstechnieken en verschillende stapjes die gebruikt zullen worden in de choreografie. er zal veel aandacht besteed worden aan het uitvoeren van de bewegingen, stapjes op verschillende muziekstukken en het sierlijk gebruiken van handbewegingen

2.Isolatie en het gebruik van accenten. Je zult ook uitgedaagd worden subtiele accenten te gebruiken om de melodie te benadrukken.

3.Na de pauze zullen we de combinaties in praktijk worden gezet op muziek voor de choreografie.

Meenemen: sluier

Prijs: € 35, voor Fluxus pas houders € 25

Inschrijven: [email protected]

Rachid Alexander

Rachid Alexander

inschrijven: [email protected]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten

Moulaya’s Buikdans Agenda

mei 2018
M D W D V Z Z
« mrt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031